Nežika Pavlič: Če ničesar ne narediš, se ne bo nič spremenilo

Ljubljana, 25. april 2014 – Kandidatka SLS za evropsko poslanko Nežika Pavlič se je danes v Državnem zboru RS udeležila javne razprave namenjene mladim. Tema razprave so bile evropske volitve z vidika mladih, organiziral pa jo je Zavod za kulturo dialoga Za in proti v sklopu projekta »Uživajmo evropsko državljanstvo in …«.

Nežika Pavlič je v svojem prispevku spregovorila predvsem o problematiki apatičnosti mladih, ki bi se po njenem mnenju morali sami aktivirati: »Že kot mlajša sem bila aktivna, sodelovala sem pri akcijah v lokalnem okolju. Že takrat sem spoznala, da se da za mlade narediti več,« je povedala Nežika Pavlič in dodala, da to danes uresničuje s svojim delom v Mladinskem centru Dravinjske doline, v prihodnje pa bi rada naredila več tudi s poslanskim delom v Evropskem parlamentu.

Mlade, ki so poslušali razpravo je pozvala, naj tudi sami kaj ukrenejo, kot možno izhodišče za aktivacijo je omenila tudi lokalno mladinsko politiko: »V glavi moramo spremeniti miselnost, da je vse grozno in da se ne da ničesar narediti. Če ničesar ne narediš, se ne bo nič spremenilo.« Na koncu je poudarila pomen volilne pravice, za katero so se morali v preteklosti boriti: »Glas na volitvah naj bo častno dejanje, ki ga opraviš s ponosom – zame je bilo vedno tako.«


Objavljeno: 25.04.2014