Kandidat skupne liste NSi in SLS Franc Bogovič: Ljudi želimo spodbuditi, da se letošnjih volitev v Evropski parlament udeležijo

Ljubljana, 15. maj 2014 – Predsednik SLS in kandidat skupne liste NSi in SLS za volitve v Evropski parlament Franc Bogovič je skupaj z Vincencijem Demšarjem gostoval v pogovorni oddaji na Radiu Sora.

Bogovič je dejal, da bo leto 2014 zaznamovano z veliko volitvami, med drugim tudi z volitvami v Evropski parlament, ki bodo 25. maja. »SLS ima skupno listo z NSi in v tem času intenzivno obiskujemo slovenske pokrajine. S skupno listo smo dokazali, da je sodelovanje v slovenskem političnem prostoru mogoče in verjamemo, da je to model, po katerem bo treba delovati tako znotraj Evrope, kot znotraj Slovenije,« je bil jasen predsednik SLS. Dodal je, da imajo volitve v Evropski parlament praviloma najnižjo volilno udeležbo, zato si želi, da bi spodbudili ljudi, da se letošnjih volitev udeležijo.

»Skozi evropske sklade, iz katerih Slovenija dobi nazaj precej več sredstev, kot jih sama plača v evropsko skupnost, smo zgradili celo vrsto projektov, ki jih brez teh sredstev ne bi uspeli izpeljati«, je še dodal Bogovič.

 

 

 


Objavljeno: 16.05.2014