Predsednik SLS Franc Bogovič mladim katolikom: Lista NSi in SLS je najbolj krščanska in evropska lista v Sloveniji

Ljubljana, 21. maj 2014 – Predsednik SLS Franc Bogovič se je včeraj v Ljubljani kot kandidat skupne liste NSi in SLS udeležil okrogle mize, ki jo je organizirala Skupnost katoliške mladine. Pogovor, na katerem sta poleg kandidata liste NSi in SLS Franca Bogoviča  NSi in SLS sodelovala še predstavnika liste SDS – Anže Logar in SD Patrik Vlačič, je beseda tekla predvsem o evropskih temah in o tem, v čem se razlikujej ta program evropske Ljudske stranke (EPP) in evropskih socialistov.

Franc Bogovič je dejal, da programska usmeritev EPP in njenega kandidata za predsednika Evropske komisije na letošnjih evropskih volitvah temelji na urejenih javnih financah. »To je prava smer. Ion prepričan sem, da bo Jean-Claude Juncker znal dobro voditi Evropsko komisijo,« je dejal Bogovič in izpostavil njegove dolgoletne izkušnje kot predsednika vlade države Luksemburg. O Junckerju je Bogovič še dejal, da ni populist in demagog, in da je umirjen in trezen človek in da ve, kako voditi državo. Junckerju se imamo tudi za zahvaliti, da imamo danes v EU stabilno valuto evro.

Glede razlik med socialističnimi vladami v EU, in vladami, ki jih vodijo in sestavljajo stranke iz družine Evropske ljudske stranke (EPP) je Bogovič dejal: »Države, ki so preveč trošile, so vodile socialistične vlade. Probleme zaradi tega pa so potem reševale EPP vlade in te so tudi države v krizi potem potegnile iz krize.«

»V nobeni bukvi še nisem videl: večji davki pomenijo večjo gospodarsko rast,« je Bogovič še dejal glede politike vedno novih in dodatnih davkov, kar je izvajala tudi zadnja Vlada RS pod vodstvom  Alenke Bratušek.

Mladim katolikom pa je na vprašanje o razlikah med dvema EPP listama na evropskih volitvah: skupne liste NSi in SLS ter druge SDS, odgovoril, da stranki NSi in SLS vesta od vsega začetka, kam spadata, oziroma sta ustanovljeni in utemeljeni na krščanskih vrednotah, za razliko od katere druge stranke, ter da se znata partnersko pogovarjati, in kljub kakšnim praskam v preteklosti, po krščansko: odpuščati, ter po sodelovati in iskrenih osnovah. Zato je lista NSI in SLS po njegovem prepričanju najboljša evropska lista na osnovi vrednot krščanske demokracije na letošnjih volitvah v Sloveniji. 


Objavljeno: 21.05.2014