Nežika Pavlič: Na voljo potrebujemo kvalitetna delovna mesta, ki bodo omogočala osamosvojitev in dostojno življenje

Nežika Pavlič – Intervju s kandidatko za evropsko poslanko skupne liste NSi in SLS

Ljubljana, 21. maj 2014 – Objavljamo intervju s kandidatko SLS Nežiko Pavlič, ki je ena izmed štirih kandidatov SLS na skupni listi NSi in SLS za volitve v Evropski parlament 2014.

1. Kljub dejstvu, da ste najmlajša kandidatka na skupni listi NSi in SLS imate že ogromno različnih delovnih izkušenj. Kako usklajujete vse svoje obveznosti?

S kampanjo je kar težko uskladiti vse obveznosti, ki jih imam vsak dan. Delo v mladinskem centru, učenje za izpite, vinogradniško društvo in pomoč doma na kmetiji, pa je teden kar hitro naokoli. Kot pa tudi sami veste, da delo počaka, tako tudi moje, torej so v tem času noči krajše.

2. Kot direktorica Mladinskega centra Dravinjske doline imate vsakodnevne izkušnje z mladimi. Kakšne ukrepe želite sprejemati v želji po ustanovitvi novih delovnih mest in kako boste pomagali svojim vrstnikom, da bodo lahko izkoristili svoj potencial?

Mladi najprej potrebujemo politiko, ki bo konkretno in učinkovito začela reševati problem brezposelnosti mladih. Na voljo potrebujemo kvalitetna delovna mesta, ki bodo omogočala osamosvojitev in dostojno življenje. Zavzemala bi se torej za konkretne rešitve, ki so nujne in, ki niso muhe enodnevnice. Potrebujemo kaj več kot rešitev za par mesecev. Zavzemala bi se tudi za reševanje stanovanjske problematike, saj je rešitev te zelo pomembna pri ustvarjanju samostojnega življenja. Za uspešnost pa je zelo pomembno predvsem tudi to, da se zmanjša birokracija pri programih namenjenih mladih in mladinskim organizacijam, saj je pogosto le-ta vzrok, da se določena sredstva ne pridobi oziroma, da o njih potencialni pridobitelji sploh niso informirani. Zagotovo bom pa tudi v nenehnem kontaktu z mladim, sploh pri raznih posvetovanjih in pri vključevanju v evropski politični prostor.

3. Eno leto, leta 2013, ste nosili krono Vinske kraljice, kaj vam je ta izkušnja prinesla in kaj ste spoznali o slovenskem vinogradništvu?

Lansko leto je bilo zagotovo čudovito. Sicer obilo obveznosti, ki pa, če jih opravljaš s srcem, niso tako težke. O slovenskem vinogradništvu sem se naučila marsikaj, predvsem pa to, da imamo izjemno dobra vina, neverjetno pestrost izbora in ljudi, ki so še vedno pripravljeni vztrajati v tej panogi. Spoznala sem pa tudi, da se še vedno premalo zavedamo kako unikatni smo in kako zelo naša vina očarajo tujce. Zagotovo ne bo nihče drug delal promocijo naših vin, če ne mi.


Objavljeno: 21.05.2014