Predsednik SLS Franc Bogovič: Ključne probleme v Sloveniji moramo reševati znotraj meja

Ljubljana, 28. maj 2014 – Predsednik SLS in novoizvoljeni evropski poslanec Franc Bogovič je bil v ponedeljek gost v povolilni oddaji na nacionalni televiziji RTV Slovenija, kjer je skupaj z gosti – drugimi izvoljenimi poslanci RS – spregovoril o rezultatih letošnjih volitev v Evropski parlament.

Bogovič je dejal, da je bil rezultata skupne liste NSi in SLS resnično vesel in da je imel tudi sam kar nekaj razlogov za veselje. »Sam sem prevzel stranko pred petnajstimi meseci, eden izmed ključnih ciljev je bila tudi internacionalizacija SLS, vključno z željo, da dobimo evropskega poslanca,« je dejal Bogovič in dodal, da je bila za podporo volivcev ključna dobra kampanja skupne liste NSi in SLS, ki je bila povsod deležna odobravanja in podpore.

Na vprašanje, kako komentira nizko volilno udeležbo v Sloveniji, ki je bila med članicami Evropske unije med najnižjimi, je predsednik SLS Franc Bogovič dejal, da je bilo več razlogov za tako nizko volilno udeležbo. »Verjamem, da smo se vsi po svojih močeh trudili motivirati čim več ljudi, da gredo na volitve. Razmere v državi niso zelo spodbudne, v celotni kampanji pa je bilo premalo govora o samih programih, ampak se je veliko bolj govorilo o domačih prerekanjih, kar je še poglobilo nezaupanje volivcev v Evropsko skupnost«, je bil jasen prvi evropski poslanec SLS Franc Bogovič.

»Veseli me, da je v Sloveniji končno prišlo do spoznanja, da moramo ključne probleme reševati znotraj meja, in da to niso problemi, ki bi bili k nam uvoženi iz Evrope«, je bil kritičen Bogovič in dodal, da se je prav v tej kampanji razgalil razpad vladne koalicije. Novo izvoljeni evropski poslanec je za konec še dodal, da v Bruselj potuje že prihodnji ponedeljek, in sicer na politično skupščino Evropske ljudske stranke (EPP).

Celotno oddajo si lahko ogledate tukaj.


Objavljeno: 28.05.2014