Podpredsednica SLS in koprska občinska svetnica Olga Franca: Koprski župan Boris Popovič naj nemudoma razkrije pogodbo o zaposlitvi MO Koper z Mišičem

Koper, 29. maj 20124 –  »Sem presenečena in žalostna. Menim, da bi pri zaposlovanju v Mestni občini Koper, kjer imamo veliko brezposelnost in vedno več primerov globoke revščine, morali imeti prednost brezposelni strokovnjaki,« v odzivu na današnjo informacijo v medijih, da bo koprski župan Boris Popovič s 1. junijem v svojem kabinetu zaposlil nekdanjega poslanca in vladnega državnega sekretarja ter predsednika uprave družbe Luka Koper, d. d., Gašparja Gašparja Mišiča, pravi podpredsednica SLS in občinska svetnica v Mestni občini Koper Olga Franca.

Franca izraža tudi začudenje, da se Gašpar Gašpar Mišič kljub svojim javnim izjavam, da ima dovolj premoženja ter da so tako sam kot njegova družina preskrbljeni do konca življenja in da ne potrebuje službe, ni zaposlil v svojem dobrem nepremičninskem podjetju. »Tudi sam koprski župan Boris Popovič je takrat, ko se je »dogajala« Luka Koper dejal, da Gašpar Gašpar Mišiča ne bo zaposlil,« opozarja Franca in ob tem, da je korpski župan snedel svojo besedo, poziva Popoviča, da nemudoma razkrije javnosti pogodbo o zaposlitvi MO Koper z Gašparjem Gašparjem Mišičem. »Glede na veliko zadolženost Mestne občine Koper in tudi siceršnjo socialno bombo v Kopru, je taka zaposlitev zagotovo negospodarna pa tudi nehigienična in gre za potratno trošenje težko prisluženega davkoplačevalskega denarja,« še pravi Franca, ki opozarja, da Mišič tudi ni nikakršen finančni strokovnjak, ki bi lahko reševal denimo Cimos, in to iz fotelja županovega kabineta.


Objavljeno: 29.05.2014