Janez Podobnik: Kadar sodeluješ, si pozitiven – takrat gradiš in kadar gradiš, ustvarjaš

Ljubljana, 29. maj 2014 – Nekdanji predsednik SLS ter nekdanji minister za okolje in prostor RS Janez Podobnik, je bil včerajšnji gost oddaje Odkrito, kjer je z drugimi znanimi imeni slovenske politike debatiral o aktualnem političnem stanju v Sloveniji.

»Iskren poskus sodelovanja dveh strank na evropskih volitvah je v tem, nenavadnem trenutku v politiki v Sloveniji, dragocen in pomemben,« je dejal član IO SLS Janez Podobnik in dodal, da kadar sodelujejo vrhovi strank, sodelujejo tudi vse druge ravni.

»Kadar sodeluješ, si pozitiven – takrat gradiš in kadar gradiš, ustvarjaš,« je povedal Podobnik in pohvalil pozitivno izkušnjo sodelovanja dveh političnih strank v Sloveniji. »Kvalitetna politična parlamentarna stranka je pomembna in potrebuje čas. SLS ima izkušnje in zavedamo se, da je treba delati, misliti in ustvarjati, doživeti vzpone in padce ter preživeti. Preživiš pa lahko samo takrat, kadar imaš strukturo ljudi, kvaliteten kader, kredibilne kandidate za poslance in dober program,« je dejal nekdanji predsednik SLS Janez Podobnik in pripomnil, da je vstop v politiko odgovorna odločitev vsakega posameznika.

»Politične stranke morajo imeti strukturo ljudi, ki se leta in leta vzgajajo in ob pravem času vstopajo na prava mesta. Primer tega je Evropska ljudska stranka, kjer preskakovanja ovir ni,« je še poudaril član IO SLS Janez Podobnik

Posnetek oddaje si lahko ogledate tukaj.


Objavljeno: 29.05.2014