Predsednik SLS Franc Bogovič: V SLS smo na parlamentarne volitve več kot pripravljeni

Ljubljana, 30. maj 2014 – Predsednik SLS Franc Bogovič je danes v izjavi za POP TV komentiral možnost predčasnih državnozborskih volitev in morebitno ponovno sodelovanje Slovenske ljudske stranke in Nove Slovenije – krščanskih demokratov. Poudaril je, da mora Slovenija čimprej dobiti operativen državni zbor, operativno vlado in začeti z reševanjem problemov. »To, da se v teh dneh pojavljajo ideje o nekem mandatarju pa tudi ideje o ustavni presoji, se mi zdi povsem neresno,« je povedal Bogovič.

Dodal je, da ima SLS pripravljen program in tudi že več kot dve tretjini jasnih kandidatov, ki so v postopku evidentiranja. »Na Izvršilnem odboru imamo do naslednje srede rok, da se še pridobi zadnje kandidate, naslednji četrtek imamo Glavni odbor, na katerem bomo zelo jasno predstavili ključne programske poudarke,« je pojasnil Bogovič in dodal: »V SLS smo na parlamentarne volitve več kot pripravljeni.«

O povezovanju z NSi je predsednik SLS Franc Bogovič dejal, da so evropske volitve pokazale, da je sodelovanje koristno za obe stranki. Izrazil je ponos nad uspehom, saj so evropske volitve skupni listi NSi in SLS prinesle dve poslanski mesti v Evropskem parlamentu, in veselje nad sprejemom, ki so ga kandidati skupne liste NSi in SLS doživeli pri ljudeh na terenskih obiskih po Sloveniji med kampanjo. »Doživeli smo enotno ugotovitev, da je skrajni čas, da se programsko in tudi vrednotno sorodne stranke povezujejo. Najbrž bo v tem času premalo časa, da bi govorili o skupni listi, verjetno bosta dve listi, zagotovo pa predvolilna zaveza o sodelovanju po volitvah. Prepričan sem, da bomo tudi na takšen način dosegli dober rezultat in po volitvah igrali pomembno vlogo v normalizaciji stanja v Sloveniji,« je zagotovil Bogovič.

Povedal je še, da je poleg državnozborskih volitev, ki so prvi cilj SLS, drugi zelo jasen cilj to, da SLS pride na evropski politični parket, kjer je doslej ni bilo. »Najbrž bi moje potegovanje za državni zbor ogrozilo glas Slovenske ljudske stranke v Bruslju, zato smo v resnih pogovorih in se zna zgoditi, da sam ne bom kandidat na teh volitvah,« je še pojasnil Franc Bogovič.

Posnetek izjave predsednika SLS Franca Bogoviča si lahko ogledate spodaj.

 


Objavljeno: 30.05.2014