Ekipa Občinskega odbora SLS Mozirje sodelovala na 6. tradicionalni Golažijadi Mozirje

Ljubljana, 2. junij 2014 – Članice in člani Občinskega odbora SLS Mozirje so minulo soboto, 31. maja 2014, sodelovali na Golažijadi 2014 v Mozirju. Prireditev Golažijada 2014, ki poteka v organizaciji Društva za ohranjanje kulturne dediščine Pust Mozirski se je letos odvila že šestič zapovrstjo. Na njej je sodelovalo kar 45 kuharskih ekip, ki so se med sabo pomerile v kuhanju golaža. Njihovo delo je ocenjevala tričlanska strokovna komisija. Ta je poleg okusa, videza in vonja golaža ocenjevala tudi urejenost stojnic, na katerih so se predstavljale posamezne kuharske ekipe.

 

Petčlanska ekipa članic in članov Občinskega odbora SLS Mozirje, ki je združevala izkušnje in mladost, se je Golažijade udeležila prvič. Pripravili so odličen golaž, kar so potrdili tako obiskovalci prireditve kot strokovna komisija, ki je njihov golaž uvrstila na visoko 5. mesto. Poleg kuharske ekipe je barve Slovenske ljudske stranke na prireditvi zastopal tudi poslanec SLS v Državnem zboru Republike Slovenije Jakob Presečnik, ki so ga organizatorji zadolžili za pečenje palačink. Tudi te so očitno bile vrhunskega okusa, saj je bila njegova stojnica med najbolj obleganimi na prireditvi.

 

Dobra promocija članov SLS na Golažijadi 2014 je tako odlična popotnica za prihajajoče lokalne volitve, na katerih bo SLS branila zmago in 4 mandate v občinskem svetu Občine Mozirje.


Objavljeno: 02.06.2014