Izvršilni odbor SLS in Glavni odbor SLS pozdravila uspeh skupne liste NSi in SLS ter zgodovinski preboj SLS v Evropski parlament in nadaljevala postopke za predčasne parlamentarne volitve

Ljubljana, 6. junij 2014 – Včeraj je v Ljubljani potekala 3. izredna seja Izvršilnega odbora SLS, po njenem zaključku pa še 6. redna seja Glavnega odbora SLS. Na obeh organih stranke sta bili glavni temi analiza volitev poslancev RS v Evropski parlament ter intenzivne priprave SLS na skorajšnje predčasne državnozborske volitve, ki so že v polnem teku. Na sejah obeh organov stranke so člani pozdravili uspeh skupne liste NSi in SLS. Člani obeh organov stranke so se seznanili z evidentiranjem kandidatov za bližajoče se volitve – večina kandidatov je že evidentiranih – in se pogovarjali tudi o krepitvi sodelovanja s stranko NSi tudi na parlamentarnih volitvah.

 

Predsednik SLS Franc Bogovič je v izjavi za medije po seji IO SLS povedal, da bosta šli SLS in NSi na državnozborske volitve vsaka s svojo listo kandidatov za poslance, bosta pa predstavili skupne programske točke, na katerih bosta lahko po volitvah nadgrajevali uspešno sodelovanje, s katerim sta začeli že pred majskimi volitvami poslancev RS v Evropski parlament. O sodelovanju z drugimi strankami po volitvah je Bogovič povedal, da je SLS pripravljena na pogovore in ne bo izključevala. Na pogovore za snovanje povolilne koalicije bosta SLS in NSi stranke povabili na osnovi skladnosti programskih točk. Na teh temeljih se bo Slovenijo popeljalo iz današnjega položaja.

 

Predsednik SLS Franc Bogovič je izrazil tudi veselje, da se po dobrem zgledu povezovanja ter sodelovanja NSi in SLS duh povezovanja vzpostavlja tudi pri drugih strankah. Pri čemer Bogovič upa, da bo ta duh povezovanja iskren in se bo uveljavljal tudi po volitvah, ko pa bo potrebnega še več napora, da se bodo programsko mogoče tudi različni predvolilni programi uskladili za močno koalicijsko pogodbo.

 

Bogovič pravi, da bo za prihodnjo vladno koalicijo ključen močan reformni program. SLS se zavzema, da bo ta program temeljil na tem, da bo v Sloveniji več dela, da se bo z več delovnimi mesti lahko tudi konsolidiral položaj v državi. Tako je za Bogoviča za vstop v povolilno koalicijo ključna spodbuda gospodarstvu in delovnim mestom.

 

Podpredsednik SLS Janez Tomšič je na seji GO SLS povedal, da je volilni program SLS v zaključni fazi priprave. Glavno programsko vodilo zaveza programa SLS bo po Tomšičevih besedah: »Ne dopuščamo nobenega novega davka!«

 

Izjavi predsednika SLS Franca Bogoviča in podpredsednika SLS Janeza Tomšiča po seji Izvršilnega odbora SLS si lahko ogledate spodaj.


Objavljeno: 06.06.2014