Franc Bogovič: Imeli bomo pomembno vlogo v slovenskem političnem prostoru

Ljubljana, 9. junij 2014 – Predsednik SLS Franc Bogovič je bil sinoči gost v oddaji Na tretjem. V pogovoru z voditeljico Majdo Juvan je spregovoril o zaupanju, ki so mu ga volivci na evropskih volitvah izkazali z 8.000 preferenčnimi glasovi, in odgovornosti, ki ga tako zaupanje prinese, ter o usklajevanju dela predsednika stranke in novoizvoljenega poslanca v Evropskem parlamentu.

Franc Bogovič je povedal, da bo še vedno vodil SLS, pri tem pa mu bodo pomagali predvsem podpredsednici SLS Olga Franca in Jasmina Opec ter podpredsednik SLS Janez Tomšič. Poudaril je, da SLS sestavlja mnogo uveljavljenih posameznikov, ki so s svojim delom že dokazali svoje sposobnosti, in dodal, da se zaradi njegovega novega dodatnega delovnega mesta ni bati za uspešno nadaljevanje dela stranke.

O predvolilni koaliciji z NSi je Bogovič ponovil, da bosta stranki nadaljevali uspešno sodelovanje evropskih volitev, a vsaka s svojo listo, saj je do julijskih volitev premalo časa za uskladitev: »Ti dve stranki, ki postajata neka razvojna desnosredinska koalicija, bosta sodelovali tudi v prihodnje in imeli pomembno vlogo v slovenskem političnem prostoru.« O novih povezavah in sodelovanju drugih strank pred predčasnimi državnozborskimi volitvami je dejal: » Mi smo veseli, da nas na nek način kopirajo v tem delu. Ljudska stranka in Nova Slovenija sta imeli skupno listo za evropski parlament, zelo jasno je, da je tudi volilni sistem takšen, da nagrajuje takšno sodelovanje.«

O dogajanju na slovenski politični levici Bogovič meni, da gre za »politični inženiring, ki se dogaja vse od takrat, ko se je dr. Drnovšek izločil iz izvršne veje oblasti«, novi obrazi, ki se pojavljajo, pa napovedujejo le nove različice istih strank. Poudaril je: »V slovenski politiki moramo tako na levi kot na desni sneti maske z obrazov,« in dodal: »V SLS to počnemo,« saj je treba v stranki, ki obstaja že 26 let, kot SLS, to včasih storiti, da lahko delo nadaljuješ z zaupanja vredno skupino ljudi. SLS je Bogovič označil za stranko izkušenih ljudi, operativcev, ki je znala tudi v opoziciji delovati tvorno in sodelovati.

Pogovor s predsednikom SLS Francem Bogovičem si lahko v celoti ogledate tukaj.


Objavljeno: 09.06.2014