Vodja Poslanske skupine SLS Mihael Prevc in drugi udeleženci na spominski slovesnosti v Kočevskem Rogu pozvali k spoštljivemu pokopu ljudi

Ljubljana, 9. junij 2014 – Delegacija SLS pod vodstvom vodje Poslanske skupine SLS Mihaela Prevca se je v Kočevskem Rogu v soboto, 7. junija 2014, udeležila obletne maše in 25. spravne spominske slovesnost ob breznu pod Krenom ter položila venec ob tamkajšnjem spominskem obeležju. Slovesnosti se je udeležilo približno dva tisoč ljudi.

Svojci deset tisočev pobitih Slovencev po koncu 2. svetovne vojne se že vse od leta 1990 vsako leto zberejo sredi kočevskega pragozda in s sveto mašo in kulturnim programom počastijo spomin na žrtve takratnih povojnih oblasti. Čeprav čas neumorno teče, ti dogodki še vedno ostajajo globoka rana slovenskega naroda, saj določeni krogi, verjetno tudi zaradi političnih kalkulacij, niso pripravljeni obsoditi tega nehumanega dejanja tistega časa. Slovenski narod je tako tudi 69 let pozneje, še vedno razdeljen na dva zgodovinska pola, čeprav so pred njim veliki izzivi in vse prej kot enostavna prihodnost, za katero bi potreboval kar največjo enotnost.

Delegacija SLS, ki jo je vodil vodja PS SLS Mihael Prevc, in drugi udeleženci letošnje spominske slovesnosti so vnovič pozvali k spoštljivemu pokopu ljudi, ki so svoj konec dočakali v enem izmed množičnih grobišč po Sloveniji.

Fotografije s slovesnosti si lahko ogledate tukaj.


Objavljeno: 09.06.2014