Franc Bogovič: Koalicija bo morala vključevati stranke, ki se ne bojijo težavam pogledati v oči

Ljubljana, 10. junij 2014 – Predsednik SLS Franc Bogovič je včeraj sodeloval v oddaji Studio ob 17h, kjer je s predsedniki drugih političnih strank podal svoje poglede na trenutno politično situacijo v Sloveniji, ki jo zaznamujejo bližajoče se predčasne volitve poslancev v Državni zbor RS, s tem pa tudi nove povezave, ki nastajajo med strankami.

Bogovič je povedal, da se bo v Sloveniji treba po volitvah temeljito pogovoriti in skleniti širšo koalicijo, ki bo vključevala stranke, ki se ne bodo bale pogledati resnim težavam v oči, pristopiti k njihovemu reševanju. To bo moralo biti zapisano že v koalicijski pogodbi. Dodal je, da se je SLS pripravljena pogovarjati in sodelovati z vsakomer, ki bo pripravljen slediti ukrepom, ki jih naša država rabi.

Kot nalogo, ki državo čaka za izboljšanje zdravstvenega sistema je Franc Bogovič izpostavil, da je pomembno omogočiti Zavodu za zdravstveno zavarovanje RS »večja pooblastila in večjo vlogo v pregledu in pa kontroli stroškov«. Skrbi pa ga, da tudi to ne bi rešilo osnovnih težav z učinkovitostjo sistema.

Katere korake je predsednik SLS Franc Bogovič naštel za bolj učinkovito javno upravo, kaj je povedal o prodaji Mercatorja in rezultatu, ki ga pričakuje na predčasnih državnozborskih volitvah, lahko poslušate tukaj.


Objavljeno: 10.06.2014