V SLS se držimo naukov staršev, ki so nas še kot otroke učili, da je ljudem, ko jih srečaš, treba reči »dober dan« ali »dober večer«

Ljubljana, 12. februar 2014 – Spletni portal Politikis.si je v današnjem prispevku navedel netočne informacije o tem, da naj bi se Janez Podobnik srečal z Janezom Zemljaričem. Presenečeni smo sicer, da so se tokrat s sedeža spletnega portala Politikis.si na nas le obrnili z vprašanji, na katera pa smo jim v celoti odgovorili takole:

– Mislite, da takšna srečanja vaših članov škodujejo ugledu SLS?

»Član IO SLS Janez Podobnik v celoti zanika kakršnokoli dogovorjeno srečanje ali srečevanje z Janezom Zemljaričem, primer, ki ga navajate, pa je bilo zgolj naključno srečanje na vratih restavracije, pri čemer je g. Podobnik iz nje izstopal, drugi omenjeni pa vstopal. V SLS se držimo naukov staršev, ki so nas še kot otroke učili, da je ljudem, ko jih srečaš, treba reči: »dober dan« ali »dober večer«. Tudi tedaj, ko se naključno srečajo javne osebnosti, in tudi naključnih srečanjih s političnimi nasprotniki oz. tekmeci.«
– Kaj menite o tem, da vas je zadnja anketa Dela uvrstila pod parlamentarni prag?

»Najbolj točna javnomnenjska anketa za vsako politično stranko so vedno volitve. Sicer pa od analiz in politični komentarjev medijev, ki spremljajo politiko ter se trudijo poročati pravilno in resnično, pričakujemo, da razumejo, da 3,9 % javnomnenjske podpre v anketi ob skoraj 50 % tistih, ki so se izrekli, da ne bodo šli na volitve, ne vedo odgovora ali ne bodo volili nobene stranke, dejansko pomeni skoraj 8 % podpore. To torej pomeni, da SLS javnomnenjska podpora raste.«

* * *

Janez Podobnik pa je spletnemu portalu Politikis.si odgovoril takole (a se uredništvo portala v poznih popoldanskih urah kmalu po objavi članka do večera na prejete odgovore ni več odzivalo).

Spoštovani gospod urednik Tomaž Kokol !

Zahtevam objavo svojega odgovora na zlonamerne in neresnične navedbe, ki ste jih zapisali v članku »Po Bogoviču in Šoltesu, sedaj skupaj za isto mizo še Podobnik in Zemljarič«.

»Informacija, da bi jaz pred tremi dnevi v Florjančkovem hramu za eno izmed miz kramljal z Janezom Zemljaričem, je popolnoma neresnična in zlonamerna. Je izmišljena. Pred tremi dnevi sem bil v tej restavraciji na poslovnem kosilu s partnerjem ene izmed držav članic Mednarodnega centra za promocijo podjetij (ICPE), ki ga kot v. d. generalnega direktorja trenutno vodim in nisem ne videl ne srečal gospoda Zemljariča; prav tako pa se nisem ne srečal ne pogovarjal z gospodom Šoltesom.

Zato kot zlonamerno razumem vaše vprašanje, če »pogosto sestankujem z omenjenima gospodoma«. Naključno srečanje pred nekaj meseci, ko sem iz omenjene restavracije izstopal in par izgovorjenih besed z gospod Zemljaričem je samo posledica, da sva očitno takrat oba izbrala isto restavracijo. In to je vse.

Vse drugo so špekulacije in diskreditacije. Kot je še ena, ki ste si jo privoščili, da naj bi zaradi mojega vodenja ICPE »začele počasi padati kazenske ovadbe«. O tem ne vem ničesar. Smo pa pogodbena razmerja med pristojnim vladnim resorjem in ICPE dodatno uredili z aneksom; uspešno krepimo stike z največjo članico ICPE Indijo in smo aktivni tudi na drugih področjih našega delovanja. Tako na primer skupaj z MZZ pripravljamo »Tretji dan Afrike v Sloveniji«, skupaj z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani smo po nekaj letih ponovno oživili mednarodni MBA za direktorje in druge predstavnike javnih podjetij in pripravljamo kratkoročne izobraževalne seminarje; tako sami, kot v sodelovanju z Unidom in drugimi mednarodnimi institucijami. Če naštejem vsaj nekaj naših aktivnosti.

Tako odgovorno delovanje pa bo ugledu SLS lahko samo koristilo, o tem sem trdno prepričan!

Žal ste Vaš prispevek objavili prej, kot sem vam uspel odgovoriti na poslana vprašanja; bil sem namreč zaseden s številnimi obveznostmi tekom celega dneva, in sem vam odgovoril takoj, ko sem se vrnil v svojo pisarno.«


Objavljeno: 12.02.2014