Predsednik SLS Franc Bogovič: Na zadnjih nekaj volitvah nismo dobili zmagovalca volitev, ampak poraženca predhodnega obdobja

Ljubljana, 12. junij 2014 – »SLS in NSi dobro sodelujeta, zato se bosta že pred volitvami dogovorili o skupnih programskih izhodiščih, je danes v izjavi za medije povedal predsednik SLS Franc Bogovič. Izhodišča bosta stranki predstavili tudi drugim, ki so pripravljeni »na ta način pokazati Sloveniji izhod iz krize«. Bogovič je še razkril ključne poudarke, ki bodo predstavljali izhodišče za pogovore po 13. juliju 2014. To bodo: več dela in novih delovnih mestih ter nobenih novih davčnih obremenitev.

Pojasnil je, da se mu v teh kriznih časih zdi prav, da se sodelovanje ponudi tudi širše, ne le pomladnim strankam, da dobimo v državi močno koalicijo, »ki se bo v koalicijski pogodbi dogovorila za ključne ukrepe, ključne reforme«.

Bogovič bi rad videl, da mandatar za sestavo vlade uživa veliko mero zaupanja širše v družbi in med političnimi strankami, ključni pri tem pa se mu zdijo rezultati bližajočih se volitev.

Kaj je predsednik SLS Franc Bogovič odgovoril na vprašanje o konkretnih imenih za mandatarja, o novih obrazih v politiki in izjavo v celoti si lahko ogledate spodaj.

 


Objavljeno: 12.06.2014