Predsednik SLS Franc Bogovič: Slovenska ljudska stranka je strateški partner slovenskega gospodarstva

Danes sprejeti noveli zakonov o dohodnini in davku od dohodka pravnih oseb – prvi korak za večjo konkurenčnost našega gospodarstva

Ljubljana, 20. junij 2014 – Predsednik SLS Franc Bogovič je danes po zasedanju izredne seje Državnega zbora RS pozdravil dejstvo, da so poslanci sprejeli noveli Zakona o dohodnini in Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, ki sta ju pripravili in vložili v parlamentarni postopek SLS in NSi. Povedal je, da ga veseli, da bosta sprejeti noveli zakonov »omogočili našim obrtnikom, da se bodo ukvarjali predvsem s svojim delom, ne pa z birokracijo«, in dodal, da bodo od sedaj imeli stimulativne davke, ki jim bodo omogočali zaposlovanje in večjo storilnost.

Predsednik SLS Franc Bogovič je pojasnil, da so s sprejemom omenjenih zakonov »dvignili mejo za pavšalno obdavčitev z dosedanjih 50.000 evrov na 100.000 evrov. Prav tako so dvignjeni tudi normirani stroški s 70 % na 80 %«. Dodal je, da sta predloga danes v DZ RS doživela veliko podporo poslancev iz drugih strank, tudi strank vladne koalicije, kljub temu, da Vlada RS ni podprla predlogov. »Za to podporo se jim iskreno zahvaljujem,« je dejal Bogovič, »to je pot, po kateri moramo tudi v prihodnje delovati«.

Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini in Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, ki so ju poslanci DZ RS danes sprejeli, sta po mnenju Franca Bogoviča »še kako pomembna za pomoč gospodarstvu in nenazadnje za izboljšanje poslovnega okolja na področju gospodarstva«, njuna uvedba pa je prvi korak za zagotovitev večje konkurenčnosti našega gospodarstva, kar je eno izmed priporočil Evropske komisije Sloveniji.

 

V nadaljevanju si lahko ogledate izjavo predsednika SLS Franca Bogoviča.

 


Objavljeno: 20.06.2014