Predsednik Mestnega odbora SLS Ljubljana in novoizvoljeni mestni svetnik MO Ljubljana Janez Žagar: Zavzemal se bom za vsem prijazno Ljubljano

Ljubljana, 9. oktober 2014 – Na lokalnih volitvah 2014 je SLS po dveh mandatih ponovno dobila svojega zastopnika v Mestnem svetu Mestne občine Ljubljana. Volilna komisija Mestne občine Ljubljana je danes potrdila, da je za mestnega svetnika izvoljen predsednik Mestnega odbora SLS Ljubljana in nosilec liste kandidatov SLS Janez Žagar. S kandidatne liste SLS je bil na lokalnih volitvah 2014 za svetnika v četrtni skupnosti Ljubljana–Sostro izvoljen Igor Koprivnikar.

Predsednik MO SLS Ljubljana in mestni svetnik MOL Janez Žagar se ob izvolitvi zahvaljuje vsem volivkam in volivcem, ki so s svojim glasom izkazali podporo uveljavitvi predvolilnega programa MO SLS Ljubljana za »Vsem prijazno Ljubljano«. »V imenu Mestnega odbora SLS Ljubljana ter volivk in volivcev, ki so mi s svojim glasom izrazili zaupanje, se bom v ljubljanskem Mestnem svetu zavzemal za uresničitev v programu zastavljenih izhodišč, še posebej za demokratično vodenje mesta, podelitev pravih pristojnosti in financiranje četrtnih skupnosti, za konec podražitev, enotno družinsko vstopnico, Stožice mladim podjetnikom, spodbujanje lokalno pridelane hrane in povečano rabo obnovljivih virov energije z območja Ljubljane,« je še dejal Žagar.

Janez Žagar je predsednik MO SLS Ljubljana od leta 2009, ljubljanski mestni svetnik pa je bil že v treh mandatih, 1994–1998, 1998–2002 in 2002–2006. V mandatu 2010–2014 je bil svetnik v četrtni skupnosti Ljubljana–Sostro. Ukvarja se s kmetijstvom in je član Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije – območne enote Ljubljana.

S kandidatne liste SLS je bil na lokalnih volitvah 2014 izvoljen tudi Igor Koprivnikar, za svetnika v četrtni skupnosti Ljubljana–Sostro.


Objavljeno: 09.10.2014