Janez Tomšič: Nova koalicijska pogodba je spisek idej brez konkretne smeri

Ljubljana, 18. februar 2014 – Podpredsednik SLS Janez Tomšič je bil včeraj gost v oddaji Odmevi, kjer je z voditeljico Rosvito Pesek in drugimi opozicijskimi predstavniki govoril o koalicijski pogodbi, ki je bila podpisana pretekli petek, o slabi banki, vladnem kadrovanju in arhivih. »Vlada je v preteklem letu dodatno obremenila gospodarstvo, dodatno je obremenila prebivalstvo,« je ocenil Janez Tomšič in dodal, da tudi nova koalicijska pogodba ne prinaša rešitev.

Poudaril je še, da so državljani Slovenije v slabšem položaju, kot so bili v preteklosti, celo najslabše v zadnjem desetletju. »Vlada je z obremenitvijo gospodarstva poslabšala konkurenčne pogoje, kar pomeni dodaten pritisk na brezposelnost, na zavod za zaposlovanje in socialne blagajne. In seveda znižuje obete za gospodarsko rast Slovenije,« je Tomšič opisal glavno napako Vlade RS v zadnjem letu.

Po njegovem mnenju nova koalicijska pogodba ne prinaša rešitev. »Je spisek nekih idej in praktično brez enega samega konkretnega ukrepa, brez konkretne smeri, v katero smer naj gre Slovenija, da se njena gospodarska situacija izboljša,« je še povedal Tomšič.

Posnetek Odmevov si lahko ogledate na spodnji povezavi.

http://ava.rtvslo.si/#174261775;;


Objavljeno: 18.02.2014