Vesna Starman: Dan boja proti nasilju nad ženskami je dan boja za svobodo

Ljubljana, 25. november 2014 – Predsednica Slovenske ženske zveze pri SLS Vesna Starman ob Dnevu boja proti nasilju nad ženskami poudarja, da se moramo skupaj zavzemati za enakost med spoloma in strpno družbo, v kateri ne bo več nasilja nad ženskami in prav tako ne nad moškimi. Danes se poklonimo ženskam, ki iz svojih neopisljivih izkušenj črpajo neznansko moč in s svojo voljo do življenja navdihujejo tudi druge.

»Skupaj se moramo boriti za enakost spolov, kar pomeni, da ne bomo čudno gledali deklic, ki plezajo na drevo in si ob raziskovanju okolice strgajo hlače, niti dečkov, ki se igrajo s punčkami.

Ne bomo utišali deklet, ki glasno povedo svoje mnenje, in ne bomo žalili fantov, ki so bolj zadržani.

Ne bomo zaničevali žensk, ki se odločijo za politiko, niti moških, ki želijo delati v vrtcu.

Ne bomo odpustili ženske, ki načrtuje družino, niti zasmehovali moškega, ki se odloči za očetovski dopust.

25. november, Dan boja proti nasilju nad ženskami, je dan, ko se mora vsak pri sebi vprašati, kaj je storil in kaj še bo storil da bo prišel dan, ko bomo končno osvobojeni predsodkov. Takrat bo svet boljši, ker bodo v vse javne in zasebne sfere enakopravno in enakovredno vključeni tako moški kot ženske. Takrat bodo tudi moški lahko izražali svoja čustva, prosili za pomoč, bili celostni starši, ki jim ne bo treba kazati agresivnosti, da bi bili v družbi sprejeti. Dan boja proti nasilju nad ženskami je dan boja za svobodo,« ob današnji priložnosti sporoča predsednica Slovenske ženske zveze pri SLS Vesna Starman.


Objavljeno: 25.11.2014