Na Hrvaškem s podporo HSS izvoljena Kolinda Grabar-Kitarović

Ljubljana, 13. januar 2015 – V nedeljo, 11. januarja 2015, so na Hrvaškem izvolili prvo žensko predsednico Republike Hrvaške Kolindo Grabar-Kitarović, ki je kandidirala s podporo hrvaških strank članic Evropske ljudske stranke HSS in HDZ ter drugih. Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je ob tem izrazil zaupanje, da ji bodo dolgoletne izkušnje pomagale pri odgovornem delu, ki ga je prevzela v težkih časih, povezovalna politika pa pri razvoju Hrvaške.

 

V nadaljevanju lahko čestitko preberete v celoti.

 

***

predsednica Republike Hrvaške

gospa Kolinda Grabar-Kitarović

Ljubljana, 13. januar 2015

Spoštovana predsednica Republike Hrvaške, gospa Kolinda Grabar-Kitarović,

 

prejmite iskrene čestitke ob izvolitvi na položaj hrvaške predsednice v mojem imenu in v imenu Slovenske ljudske stranke. Na predsedniških volitvah leta 2014, ki so se z drugim krogom zaključile v nedeljo, 11. januarja 2015, ste kandidirali kot kandidatka HDZ, v okviru predvolilne koalicije pa vas je podprla tudi HSS.  Z obema strankama nas v okviru Evropske ljudske stranke (EPP) povezujejo močne vezi skupnih evropskih vrednot.

V zgodovino boste za vedno zapisani kot prva ženska predsednica Republike Hrvaške. Verjamem, da boste kljub težkim časom, v katerih prevzemate to odgovorno nalogo, v svojem delu uspešni. Vaša osebna zgodovina govori temu v prid, saj ste svoje izkušnje v bogati politični karieri kalili na različnih visokih mestih v državni upravi in zvezi NATO.

Zaupam, da se bo Hrvaški s pomočjo vaše povezovalne politike uspelo uvrstiti med najbolj razvite države Evropske unije in sveta.

 

S spoštovanjem,

mag. Marko Zidanšek

predsednik Slovenske ljudske stranke

***

 


Objavljeno: 13.01.2015