Srečanje članic Slovenske ženske zveze pri SLS na Ptuju

Ljubljana, 26. maj 2015 – Članice SŽZ pri SLS Spodnje Podravje pod vodstvom Rozalije Ojsteršek so v soboto, 23. maja 2015, na Ptuju organizirale srečanje članic. Srečanja so se udeležili predsednica SŽZ pri SLS Vesna Starman, predsednik RO SLS Ptujsko-ormoška Radoslav Simonič, članica Izvršilnega odbora SLS Suzana Lara Krause, podpredsednik Mestnega odbora SLS Ptuj in član Izvršilnega odbora SKZ pri SLS Uroš Vidovič, organizacijski tajnik SLS Andrej Presečnik ter Metka Zevnik. Po uvodnih pozdravih je v gostilni Pri pošti ob zajtrku iz domačih dobrot, ki so jih članice pripravile same, o zelenjadarstvu spregovorila strokovnjakinja za to področje Miša Pušenjak. Članice SŽZ pri SLS so nato v minoritskem samostanu obiskale 26. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij, kjer se jim je pridružil predsednik SLS mag. Marko Zidanšek.

Miša Pušenjak je podala nekaj praktičnih nasvetov za gojenje zelenjave, za tovarno na prostem, izpostavljeno vplivom narave in naravnim škodljivcem. Izrazila je nezadovoljstvo nad sprejemanjem zakonov in predpisov kmetijskega ministrstva, ki male pridelovalce zelenjave preveč bremenijo.

Po ogledu razstave Dobrote slovenskih kmetij so organizatorji razstave članice SŽZ pri SLS in njihove goste povabili v najstarejšo še ohranjeno vinsko klet na Ptuju, v minoritsko klet, kjer jih je pozdravil tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič. V prijetnem vzdušju je predsednik SLS mag. Marko Zidanšek spregovoril o ciljih in prizadevanjih članic in članov SLS ter poudaril, da se tudi na tem srečanju čuti, »da je to tisto pravo. Smo pravi in hodimo po pravi poti, kar se kaže tudi v vztrajnem vzpenjanju stranke na lestvici javnomnenjskih raziskav«.

Članice SŽZ pri SLS so si v spremstvu Andreja Presečnika ogledale še Vinsko klet Ptuj in se seznanile z njeno zgodovino in razvojem, srečanje pa sklenile s kosilom v gostilni Pri pošti.

Fotografije s srečanja si lahko ogledate tukaj.


Objavljeno: 26.05.2015