Člani RO SLS Gorenjska s podpredsednikom SLS mag. Francem Rozmanom obiskali Blejski otok

Ljubljana, 14. september 2015 – Včeraj so se člani Regionalnega odbora SLS Gorenjska, ki so se jim pridružili podpredsednik SLS mag. Franc Rozman, predsednik Slovenske kmečke zveze pri SLS in član Izvršilnega odbora SLS Rok Sedminek ter član IO SLS in organizacijski tajnik SLS Andrej Presečnik, na povabilo predsednice Občinskega odbora SLS Bled Mete Pazlar udeležili srečanja na Blejskem otoku.

Sin ge. Pazlar je delegacijo s pletno prepeljal od Vile Bled do otoka, kjer so si ogledali glavne znamenitosti in se sprehodili po otoku. Člani OO SLS Bled so jim pripravili dobrodošlico z domačimi dobrotami, vseskozi pa so uživali v čudovitem okolju Blejskega otoka.

Osrednji dogodek je bila sv. maša, ki jo je daroval blejski župnik dr. Janez Ferkolj. Pri maši smo se spomnili, žal že pokojnih članov Slovenske ljudske stranke. Župnik je v svojem razmišljanju spomnil na pomen in odgovornost politikov, še posebej tistih, ki se v bistvu svojega programa naslanjajo na krščansko tradicijo. Poudaril je pričakovano modrost politikov, ki bi ljudem omogočila, da bi v mirnem in primernem okolju razvijali svoje ustvarjalne sposobnosti.

Ob povratku na kopno so udeleženci zapeli nekaj značilnih pesmi, povezanih s slovenskim biserom. Za slovo so se še najtopleje zahvalili organizatorki Meti Pazlar za povabilo in čudovito preživeto popoldne.

Sedminek_Presečnik_Rozman_Bled_otok_13 09 2015


Objavljeno: 14.09.2015