Podpredsednik SLS Primož Jelševar prejel zahvalno listino za človekoljubna dejanja

V oddaji Dobro jutro o dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov

Ljubljana, 4. december 2015 – Podpredsednik SLS Primož Jelševar je danes v oddaji Dobro jutro izrazil veliko zadovoljstvo nad letošnjim uspehom okoljevarstvene in humanitarne akcije Manj svečk za manj grobov. Za svoje človekoljubno delo kot pobudnik in vodja omenjene akcije je v torek zvečer na slavnostnem zaključku akcije Ljudje odprtih rok 2015 prejel zahvalno listino za dobra in plemenita dejanja.

Po dogodku je Jelševar povedal, da se je tudi letos dober glas o akciji razširil v tiste kraje po Slovenije, v katerih do sedaj še ni bila izpeljana, in zbudila novo zanimanje: »Navdušen sem, da o našem delu slišijo in ga spoznavajo tudi v bolj oddaljenih koncih Slovenije in da je vsako leto večje zanimanje zanjo. Ljudje sami pristopijo do nas in želijo sodelovati. Že sedaj smo se pričeli pogovarjati o izvedbi naslednje akcije Manj svečk za manj grobov, kot kaže se bomo razširili v Maribor in Prekmurje.«

V 22. akciji Ljudje odprtih rok sta dobrotnika 2015 postala Marjana in Janez Komel, darovalka 2015 Nuša Derenda, izjemna osebnost 2015 Boris Cibic, bralci revije Ženska pa so za dobrega človeka 2015 izbrali Bojana Kodeljo. Zahvalne listine sta, tudi Primožu Jelševarju, podelili odgovorna urednica revije Ženska Marta Krpič in državna sekretarka ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk.

Jelševar_Dobro jutro_1_04 12 2015

Gostje današnje oddaje Dobro jutro so bili Marta Krpič, Bojan Kodelja in Primož Jelševar, ki je izpostavil, da je akcijo Manj svečk za manj grobov, s katero je njegova družina začela na pokopališču v Zagorju ob Savi, letos, po sedmih letih, podpiralo že več kot 90 organizacij. Prejeto zahvalno listino jemlje kot jasen znak, da ljudje podpirajo akcije, kakršna je Manj svečk za manj grobov in se vedno bolj zavedajo manjših dejanj za dobro vseh in boljšo skupno prihodnost.

Pogovor v oddaji Dobro jutro si lahko ogledate tukaj (od 24:37 naprej).

Fotografije z zaključka akcije Ljudje odprtih rok 2015 so objavljene tukaj.

Jelševar_Dobro jutro_skupinska_04 12 2015


Objavljeno: 04.12.2015