Slovenija spreglej: Schengna ni več. Takojšnje popolno zaprtje slovenskih meja je nacionalni interes!

Ljubljana, 14. december 2015 – V SLS z veliko zaskrbljenostjo spremljamo dogajanje v Sloveniji in Evropi od začetka migrantske krize. Evropa je v zadnjih treh mesecih postala bojišče. To se ni zgodilo naključno. Gre za izjemno dobro načrtovano akcijo tihotapcev ljudi, terorističnih organizacij ob sodelovanju evropskih nevladnih organizacij na migrantski poti. Dejstvo je, da bo Nemčija svoje meje v roku nekaj dni zaprla za vse migrante. Takoj zatem bodo meje na enak način zaprle tudi ostale evropske države, ki tega še niso storile. Vlada RS je zamudila že skoraj vse možnosti, da bi Slovenijo ubranila pred največjo preizkušnjo po osamosvojitvi. Če zamudimo še ta zadnji vlak, bo vlada dr. Mira Cerarja kriva za uničenje prihodnosti Slovencev in vrednot, na katerih je zgrajena tisočletna Evropa.

Ograja, ki jo je Slovenija postavila do sedaj, je le slepilo za množice, saj Vlada RS čez mejo še vedno zavestno spušča ilegalne migrante. V Evropi zanje ni več dela, nastanitev, denarja, niti ljudske podpore. Poleg tega vsak migrant v trenutku, ko čez nezavarovano slovensko mejo stopi na slovenska tla, postane finančno in varnostno breme Slovencev. Stanje postaja nevzdržno.

Kot je na včerajšnjem kongresu Fidesz povedal ponovno izvoljeni predsednik te stranke in predsednik madžarske vlade Victor Orbán: »Ograja je ograja. To niso vrata s stranskim vhodom, ki se imenuje zelena meja.«

Zakaj se Slovenija ni sposobna upreti pritiskom iz Bruslja? SLS v nacionalnem interesu zavarovanja slovenstva zahteva takojšnje popolno zaprtje svojih meja in tako preneha v našo državo ali k prehodu čez njo tako rekoč vabiti nepopisane migrante, ki se dobro zavedajo, da njihovim predhodnikom ni bilo treba zaprositi niti za azil ter so brez večjih nevšečnosti ali težav, neidentificirani in brez dokumentov, prestopili mejo.‎ Če Vlada RS ne zmore sprejeti teh ukrepov za zaščito države in državljanov, bomo v SLS naredili vse kar je v naših zmožnostih, da jo v to prisilimo!

V SLS ne moremo dopustiti, da bi bila slovenska podjetja še naprej prepuščena delovanju v gospodarskem okolju, ki je tako daleč od konkurenčnega,‎ brez kakršnihkoli resnih strateških ukrepov v smeri njegove izboljšave. Z zgroženostjo opazujemo slovenske politične odločevalce, ki so ob začetku migrantske krize populistično poudarjali, da bi v svoj dom sprejeli migrante. Prav vsak od njih je svojo besedo požrl, namesto tega pa so migrante prostodušno spustili čez vse meje, da so v Evropo prišli po vse tisto, kar smo Slovenci in ostali Evropejci ustvarili z lastnimi rokami.

 

*Fotografija: Reporter.


Objavljeno: 14.12.2015