Predsednik OO SLS Zagorje ob Savi Slavko Jelševar ob dnevu samostojnosti in enotnosti občinske svetnike pozval k prizadevanju za krepitev slovenske identitete, kulture in vrednot

Zagorje ob Savi, 23. december 2015 – Predsednik OO SLS Zagorje ob Savi Alojz Slavko Jelševar je na 9. seji Občinskega sveta Občine Zagorje ob Savi vsem občinskim svetnikom podaril priponko z motivom slovenske zastave. Ob tem je svetnike spomnil, da je 26. december največji praznik slovenstva, to je dan samostojnosti in enotnosti. Žalosti ga, da ob tem pomembnem dnevu niso vse slovenske hiše opremljene z zastavami, kakor da bi bilo Slovence sram izobesiti zastavo. Občinske svetnike je pozval, da si v tem času, ko v Slovenijo prihaja vedno več vplivov drugih kultur, prizadevajo za krepitev slovenske identitete, kulture in vrednot na katerih je bila zgrajena naša država.

Slovenstvo se je v naši državi ohranilo, ker so naši predniki s ponosom ohranjali slovenske vrednote in našo kulturno dediščino ter se v zgodovini niso podredili drugim kulturam. Občinski svetniki imajo dolžnost, da spoštujejo praznike in pogumno izobešajo zastave in druge državne simbole ter s tem dajejo zgled tudi drugim občanom.

Predsednik OO SLS Zagorje ob Savi Slavko Jelševar želi, da zagorski občinski svetniki značko s ponosom nosijo na prihodnjih sejah Občinskega sveta in drugih protokolarnih dogodkih Občine Zagorje ob Savi.

Videoposnetek seje si lahko ogledate spodaj.


Objavljeno: 23.12.2015