Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: Vlada RS podtika migrante kot kukavica svoja jajca

Cerar, Židan in Erjavec, naj migrante najprej vzamejo k sebi domov, preden jih vnovič poskušajo skrivaj podtakniti občanom kakšne od slovenskih občin

Ljubljana, 21. februar 2016 – Včerajšnji protestni shod v Šenčurju je nadaljevanje gibanja proti migrantski politiki Vlade RS, ki smo ga v SLS začeli natanko mesec dni nazaj z vseslovenskim shodom v Ljubljani. Na neodzivnost in nepripravljenost na migrantsko krizo, Vlado RS opozarjamo vse od 11. septembra 2015! Velika udeležba na včerajšnjem protestu, več kot 3000 protestnikov v Šenčurju, zgovorno pove, kaj si državljani in državljanke mislijo o sprejemu in integraciji ilegalnih migrantov v naši državi.

V SLS nasprotujemo vsakršni izgradnji in postavitvi nastanitvenih centrov za migrante v Sloveniji, kjer temu nasprotujejo lokalne skupnosti. Podpiramo župana SLS Cirila Kozjeka, ki se je včeraj v Šenčurju skupaj s 3000 protestniki, odločno zavzel proti  migrantskemu centru v prazni Strabagovi stavbi.

Predsednik SLS mag Zidanšek znova poudarja, da je varnost tista osnovna dobrina, ki si jo zaslužimo vsi državljani. »Če aktualna Vlada RS ni sposobna zaščititi lastnih državljanov in daje prednost vsem ostalim, potem je zadnji čas, da se odgovorni za tako politiko v Sloveniji, poslovijo.«

Vlado RS pozivamo, naj takoj preneha skrivaj iskati lokacije, kjer bi nastanila ilegalne migrante. Ti v Slovenijo še vedno prihajajo prav zaradi njihove protislovenske politike in strahopetne drže nasproti sosednjim državam.


Objavljeno: 21.02.2016