SLS: Odgovorni naj varnostno tveganje preizkusijo na lastni koži

Pozivamo Cerarja, Židana, Erjavca in njihove poslance, naj ilegalne migrante sprejmejo v svoj dom, ne pa da jih samovoljno silijo državljanom in državljankam, ki si tega ne želijo.

Ljubljana, 25. februar 2016 – Ljubljanska politična, družboslovna in kvazihumanitarna elita naj si migrante pripelje na svoja dvorišča. Kdor v svoje stanovanje ni pripravljen sprejeti ilegalnih migrantov, nima pravice tega zahtevati od drugih. Na Cerarju, Židanu in Erjavcu je največja odgovornost za nastalo kritično situacijo v Sloveniji, zato od njih pričakujemo, da najprej v svojem stanovanju preizkusijo varnostna tveganja, ki jih poskušajo naprtiti, med drugim tudi dijakom po Sloveniji.

Glavni razlog za težave z ilegalnimi migranti v Sloveniji ni vojna v Siriji, ampak so neukrepanje, ignoranca in nesposobnost aktualne slovenske vladne koalicije SMC, SD in DeSUS ter njihovih voditeljev, ki kockajo s finančno in fizično varnostjo Slovencev, s kulturo in vrednotami, na katerih je utemeljen slovenski narod. To je zloraba njihovih političnih položajev. Če bi se Vlada RS pravočasno reagirala na izzive krize, če bi pravočasno upoštevala vsaj kakšnega od mnogih pozivov javnosti, stroke, politike, civilnih združenj, obveščevalnih služb in nekaterih redkih medijev, do krize takšnih razsežnosti ne bi prišlo.

V SLS že od 11. septembra 2015 opozarjamo na nepripravljenost Vlade RS in ignoranco do prihajajočih varnostnih in finančnih posledic migrantske krize za nas in ponujamo rešitve. Državljanke in državljani so v minulih dneh v več krajih po državi s protesti in javnimi nasprotovanji naselitvi ilegalnih migrantov jasno povedali, da so odločno proti nastanitvi in postavitvi migrantskih centrov v njihovi bližini. Še naprej  želijo živeti v miru, brez strahu pred teroristi, ki se dokazano nahajajo med migranti. Evropska unija je bila mirna in uspešna skupnost držav, ker je temeljila na miroljubnih vrednotah in ne ustrahovanju. Zavzemati se za ohranjanje teh vrednot ne pomeni sovražnega govora in podžiganja nestrpnosti, kot bi to rada prikazala skrajna levica, ki je v Sloveniji edina nevarna in dobro organizirana radikalna združba.

Vlada RS hoče na vsak način v krajih izven Ljubljane, mimo volje lokalnega prebivalstva in brez obvestil lokalnim oblastem, nastaniti ilegalne migrante. Te ljudi, med katerimi so tudi nevarne osebe, hoče namestiti na popolnoma neprimerne kraje, v bližine šol, vrtcev, avtocest in sprehajališč. Nekatere mlajše moške bi pod pretvezo, da gre za nebogljene otroke nameščali celo v ustanove, kjer bivajo ali se gibljejo naši otroci.

Če Vlada RS ni sposobna več obvladovati migrantskega vala, naj presežek ilegalnih migrantov pripelje v Ljubljano in jih namesti v domove tam skoncentriranih zagovornikov množične integracije v Sloveniji.


Objavljeno: 25.02.2016