SLS krepi odnose z Avstrijsko ljudsko stranko

Predsednik SLS Franc Bogovič s podpredsednico SLS Jasmino Opec na delovnem obisku sestrske ÖVP in PolAk

Ljubljana, 20. februar 2014 – Od danes pa do petka bo Politična akademija SLS gostovala na Dunaju. Slušatelji že 3. sklopa predavanj PA SLS, ki deluje pod okriljem predsednika Politične akademije SLS doc. dr. Petra Pavla Klasinca, bodo na srečanju imeli priložnost za izmenjavo mnenj s člani Politične akademije Avstrijske ljudske stranke (PolAk), predsednik SLS Franc Bogovič in podpredsednica SLS Jasmina Opec pa se bosta sestala tudi s predstavniki ÖVP.

Strokovni obisk Dunaja bodo člani PA SLS začeli z obiskom PolAk, kjer bo zanje organiziran spoznavni dan in predavanja različnih avstrijskih političnih strokovnjakov. Sprejel jih bo predsednik PolAk in zvezni minister dr. Werner Fasslabend. Direktor PolAk dr. Dietmar Halper bo predaval o nalogah in vlogi Avstrijske ljudske stranke pri Politični akademiji. Mednarodni sekretar ÖVP mag. Patrick Voller se bo poglobil v vlogo Avstrije v mednarodnih odnosih EU in volitve v Evropski parlament. Sledilo bo predavanje generalnega sekretarja Avstrijskega inštituta za Evropsko varnostno politiko (AIES) dr. Arnolda Kammela o aktualnem političnem položaju v Avstriji po volitvah leta 2013 in mednarodnem sodelovanju Politične akademije. Podpredsednik Youth of the European People’s Party (YEPP) Stefan Schnoell bo obisk PA SLS na PolAk zaključil s predstavitvijo mladih ÖVP  in njihovo mednarodno vlogo.

V slovenskem kulturnem in znanstvenem središču na Dunaju, ki ima svoj sedež v študentskem domu Korotan, ki že vrsto let gosti mnogo slovenskih študentov, pa tudi turistov in poslovnežev iz Avstrije, Slovenije in iz drugih držav, bo slovensko delegacijo pozdravil direktor Korotana mag. Tone Levstek in jim predstavil specifično tematiko Slovencev na Dunaju. Udeležence na srečanju bo nagovoril tudi predsednik SLS Franc Bogovič, spregovoril bo o SLS v Evropski uniji.


Objavljeno: 20.02.2014