Za dogodke v organizaciji Slovenske ljudske stranke (SLS), kjer je pogoj PCT, bo do nadaljnjega veljal pogoj negativen test za vse udeležence

Ljubljana, 24. september 2021Zaradi številnih primerov, ko na različnih srečanjih pride do okužb s covid-19 s strani posameznikov, ki so bili cepljeni ali oseb, ki so prebolele covid-19, bodo do nadaljnjega na dogodkih v organizaciji SLS, kjer bo veljal pogoj PCT, morali vsi udeleženci, tako necepljeni kot cepljeni in prebolevniki, predložiti negativen test na covid-19.

V spopadu z epidemijo covid-19 prihaja do zelo različnih pogledov na učinkovitost posameznih ukrepov za zajezitev epidemije. Eden od ukrepov za preprečevanje okužb je pogoj PCT. Ker je dokazano, da obolevajo in tudi širijo virus ne le necepljeni, pač pa tudi cepljeni in prebolevniki, je edino smiselno obvezno testiranje na covid-19 za vse zdrave osebe ali pa za nikogar.

Ker je po veljavnem odloku testiranje za necepljene osebe za obisk različnih dogodkov obvezno, bomo do nadaljnjega za udeležbo na prireditvah v organizaciji SLS, kjer velja pogoj PCT, zahtevali negativen test na covid-19 od vseh udeležencev.

O nadaljnjih korakih bodo v kratkem odločali organi SLS.   

Tajništvo SLS


Objavljeno: 24.09.2021