Sporočilo za javnost

Ljubljana, 4. maj 2022 – Sinoči se je prvič po volitvah sestal Izvršilni odbor Slovenske ljudske stranke in opravil prvo analizo volitev. Ob razočaranju, da kljub odlični ekipi kandidatk in kandidatov lista Povežimo Slovenijo ni prestopila parlamentarnega praga je IO SLS ocenil, da je bila odločitev SLS za gibanje Povežimo Slovenijo prava in pravočasno predstavljena slovenskim volivcem. Čeprav na teh volitvah temeljna ideja gibanja Povežimo Slovenijo ni bila podprta v pričakovani meri, da bi lahko predstavniki SLS in drugih strank gibanja to vsebino zastopali v parlamentu, bo SLS še naprej delovala povezovalno, saj verjamemo, da je taka drža potrebna in bo v prihodnosti tudi nagrajena. Smo tudi zavezani 40.000 volivcem, ki so skupno listo gibanja Povežimo Slovenijo podprli na volitvah.

SLS bo na seji Glavnega odbora in klavzuri nadaljevala z analizo volitev in skušala poiskati optimalne vsebinske, organizacijske in kadrovske rešitve za SLS, ki jih bodo obravnavali in se o njih odločali delegati na prihajajočem Kongresu SLS.

Člani IO SLS so izrazili priznanje kandidatkam in kandidatom SLS in drugih strank, njihovim volilnim štabom ter vodstvu SLS za prizadevno delo v času volilne kampanje, kar pa žal ni zadostovalo za uspeh na volitvah.

Objavljeno: 04.05.2022