Predsednik SLS Franc Bogovič in predsednica NSI Ljudmila Novak podprla Akcijski program EPP 2014 – 2019 z namero po njegovi implementaciji v Sloveniji: Za reforme, rast in nova delovna mesta tudi za mlade!

Ljubljana, 8. marec 2014Včeraj se je zaključil dvodnevni volilni kongres Evropske ljudske stranke (EPP – European People’s Party), ki je potekal v Dublinu, glavnem mestu Irske, in ki je obeležil tudi začetek kampanje EPP na ravni Evropske unije za letošnje volitve poslancev v Evropski parlament. Delegacija SLS, ki jo je vodil predsednik SLS Franc Bogovič, je na pot v Dublin potovala skupaj z delegacijo NSI, ki jo je vodila predsednica Ljudmila Novak. Delegaciji SLS in NSI sta na Kongresu EPP aktivno sodelovali, veliko časa pa sta namenili tudi pogovorom o skupnem nastopu na volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament, pri čemer so pogovori potekali v zelo konstruktivnem in prijateljskem vzdušju.
 
Predsednik SLS Franc Bogovič je na Kongresu EPP ob sprejemu Akcijskega programa EPP 2014 – 2019 poudaril, da »odličen program Evropske ljudske stranke temelji na resnih reformah, rasti in novih delovnih mestih. Tudi na skupnem evropskem trgu so priložnosti, ki jih moramo Slovenci izkoristiti«. Evropska skupnost je po prepričanju Bogoviča odgovor na razmere v svetovnem prostoru, odgovor na globalizacijo. Zagovarja usklajene javne finance in to, da morajo v vsaki državi posebej urediti razmere, prek katerih bodo izpeljali reformne programe.
 
Predsednica NSI Ljudmila Novak je v zvezi s sprejetim kongresnim programom EPP dejala: »tudi v NSi želimo uresničevati program Evropske ljudske stranke, kajti identificira vse probleme, ki jih imamo v Sloveniji. V Sloveniji potrebujemo nova delovna mesta, zmanjšanje birokracije za lažje ustanavljanje malih in srednjih podjetij in pa približati naše ukrepe potrebam ljudi. Vse to navaja tudi program Evropske ljudske stranke in mislim, da ga moramo samo nekoliko prilagoditi slovenskim razmeram, sicer pa predvideva vse potrebne reforme tudi za Slovenijo.«  

Video izjava predsednice NSI Ljudmile Novak in predsednika SLS Franca Bogoviča:


Objavljeno: 08.03.2014