REFERENDUMSKA KAMPANJA

Slovenska ljudska stranka sodeluje v referendumski kampanji za izvedbo treh referendumov, ki bodo to nedeljo, 27. novembra. Vprašanja se glasijo:

  • »Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembi zakona o Vladi Republike Slovenije, ki ga je državni zbor sprejel na seji dne 22. junija 2022?«,
  • »Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga je državni zbor sprejel na seji dne 21. julija 2022?«,
  • »Ali ste za to, da se uveljavi zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o Radioteleviziji Slovenija, ki ga je državni zbor sprejel na seji dne 21. julija 2022?«.

Slovenska ljudska stranka se o dveh referendumih (RTV in dolgotrajna oskrba) izreka PROTI, medtem ko o zakonu o vladi (povišanje števila ministrstev) izbiro prepušča vam, glasno pa opozarja na nekatere nelogičnosti, ki se v zakonu pojavljajo in terjajo preudarnost.

Pri zakonu o vladi so zaskrbljujoči predvsem vladni argumenti, da širitev ministrstev ne bo prinesla dodatnih zaposlovanj (V SLS zagovarjamo vitko in učinkovito državo), da se bo z gradnjo stanovanj po Sloveniji najbolj učinkovito ukvarjalo ministrstvo v Ljubljani (V SLS bi to pristojnost raje prenesli na regije). Skrbi tudi združevanje resorjev okolja in energetike (interesi kapitala lahko pretehtajo nad interesi ohranjanja narave).

Za pojasnitev dodatnih argumentov vabimo k prebiranju pogovorov s predsednikom, ki jih je opravil za spletni portal MMC.

Zakon o vladi: https://www.rtvslo.si/slovenija/referendumi-2022/referendum-o-vladi/spletni-klepet-marko-balazic-sls/648267


Objavljeno: 24.11.2022